Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  

11/4/2017

« terug naar overzicht
Tickets

PEEPING TOM

Moeder

Moeder, het is een woord dat vele ladingen dekt en vele emoties in zich draagt. Niet vreemd dat het excentrieke gezelschap Peeping Tom met dit gegeven aan de slag gaat. Het doek gaat op en meteen word je meegezogen in een onzekere wereld. Alles wordt één groot vraagteken. Waar bevinden we ons? Zijn we beland op een begrafenis of op de heropvoering ervan in een opnamestudio? Of zijn we nog ergens compleet anders, in de ondervragingsruimte van een politiebureau? De vreemde wereld van Moeder is er een waar al deze mogelijkheden perfect naast elkaar kunnen bestaan. Wie, binnen het rijtje van opgevoerde figuren, is de moeder ? Is er überhaupt een moeder? Vanuit het rouwen om een afwezige moeder gaan de spelers het ruimere idee van ‘gemis’ injecteren in het hier en nu, met beweging, dans en een tekst die laveert tussen bevattelijk en mysterieus. Moeder is tegelijk grappig en bevreemdend, verontrustend en herkenbaar.

Moeder is het tweede deel van een trilogie die werd ingezet met Vader (2014) en de voorstelling Kinderen (2018) als sluitstuk heeft.

EN - This eccentric company works on the theme of Moeder/Mother, a word which covers the overtones and comprises lots of emotions. The audience is swept along in a world of mystery and uncertainty.

FR - Cette compagnie excentrique aborde ici le thème de la mère, Moeder/Mère, un mot porteur de contenus très divers et qui suscite des tas d’émotions. Le public se sent emporté dans un univers incertain et mystérieux.

DI 11/04/2017 - 20:00
Prijs
15 euro
Duur
90 minuten
Locatie
MaZ
Magdalenastraat 27
8200 Brugge (Sint-Andries)
Links
Inleiding
19.15 uur inleiding door Gloria Carlier
productie
Peeping Tom
regie
Gabriela Carrizo
regieassistentie, dramaturgie
Franck Chartier
creatie, uitvoering
Eurudike De Beul, Maria Carolina Vieira, Marie Gyselbrecht, Brandon Lagaert, Hun-Mok Jung, Yi-Chun Liu, Simon Versnel, Charlotte Clamens
artistieke assistentie
Diane Fourdrignier
geluidscompositie, arrangementen
Raphaëlle Latini, Renaud Crols, Peeping Tom (TBA)
geluidsmix
Yannick Willox, Peeping Tom (TBA)
lichtontwerp
Giacomo Gorini, Amber Vandenhoeck
kostuumontwerp
Diane Fourdrignier, Peeping Tom (TBA)
decorontwerp
Peeping Tom, Amber Vandenhoeck, Filip Timmerman
constructie decors
KVS-atelier, Peeping Tom
technische leiding
Filip Timmerman
technici
Amber Vandenhoeck, Marjolein Demey, Hjorvar Rognvaldsson
productie, tour
management Anastasia Tchernokondratenko
communicatie, productie
Sam Loncke
zakelijke leiding
Quentin Legrand
coproductie
Theater im Pfalzbau (Ludwigshafen), KVS (Brussel), Festival GREC de Barcelona / Mercat de les flors, HELLERAU - European Center for the Arts Dresden, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Maison de la Culture de Bourges, La Rose des Vents (Villeneuve d’Ascq), Festival Aperto/Fondazione I Teatri (Reggio Emilia), Taipei Performing Arts Center (Taipei)
met de steun van
de Vlaamse Overheid