D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

21/3/2017

« terug naar overzicht
Tickets

NOORD NEDERLANDS TONEEL

Carrousel

In Carrousel slepen de acteurs van het Noord Nederlands Toneel, de dansers van Club Guy & Roni en de muzikanten van Asko|Schönbergs K[h]AOS je mee in een uitputtende competitie, die wordt gadegeslagen door toeschouwers voor wie het leed van de deelnemers een vorm van vermaak is. Regisseur Guy Weizman vraagt zich af hoe het toch komt dat veel mensen, waaronder hijzelf, zo graag naar het lijden van een ander kijken tijdens sportwedstrijden, reality-shows, het journaal, films, social media of theatervoorstellingen. Brengt het je eigen geluk net iets meer onder handbereik? Wat Carrousel ons ook laat voelen, is de enorme kracht van het leven, die wat er in onze levens ook gebeurt, altijd doordraait.


NRC****
“Carrousel is ware theaterpoëzie”
“Het mooiste is de oneindige tederheid en kwetsbaarheid die de dansers en toneelspelers tonen.”
“er ontstaat een theatervorm waarin tekst, dans en muziek prachtig samengaan.”

Trouw****
“Carrousel is een bombardement van beeld, woord, muziek en beweging, volslagen in your face.” “Carrousel komt daardoor áán, niet in de laatste plaats door de onderliggende gedachte; we verlangen naar waarachtigheid, maar denderen door in tegengestelde richting.”

de Volkskrant****
“In deze theaterbewerking van de film They Shoot Horses, Don't They? stuwen dansers en acteurs elkaar tot grote hoogte. Regisseur Guy Weizman geeft een fraai visitekaartje af als nieuwe leider van theaterhuis NNT.”

Dagblad van het Noorden****
“het is Guy Weizman gelukt. En goed ook. Carrousel, de eerste voorstelling die hij als artistiek voorman van het Noord Nederlands Toneel heeft gemaakt, is een uitgekiende mix geworden van dans, muziek en beeldende kunst, van spektakel en ingetogenheid, van humor en ontroering. Wie bang mocht zijn geweest dat met de aanstelling van de Club Guy & Roni-choreograaf het NNT een vermomd dansgezelschap zou worden: koop onmiddellijk een kaartje. Dit is fijn totaaltheater.”

Theaterkrant****
“indrukwekkende en ontroerende poging het leven te tonen zoals zich dat aan mensen kan voordoen. Hard en meedogenloos.”

Friesch Dagblad
Guy Weizman heeft met deze eerste multidisciplinaire voorstelling (dans, toneel, muziek, animatie) zijn visitekaartje afgegeven. Een kaartje waaruit alle vertrouwen spreekt voor de toekomst van het NNT met zijn nieuwe frisse crew

Scenes Magazine****
Het is erg fijn om naar zeventien mensen op het toneel te kijken die een theatrale performance verzorgen waarin dans, tekst, beweging en muziek volkomen gelijkwaardig aan elkaar zijn.

DI 21/03/2017 - 20:00
Prijs
15-12-9 euro (korting met een Com-Pas)
Duur
120 minuten
Locatie
Stadsschouwburg
Vlamingstraat 29
8000 Brugge
regie
Guy Weizman i.s.m. de cast
tekst
Bernard Dewulf
choreografie
Roni Haver
muziekcompositie
Mátyás Wettl
muziekuitvoering
Asko|Schönbergs K[h]AOS
decor
Ascon de Nijs
visuals
WERC
kostuums
Slavna Martinovic
lichtontwerp
Will Frikken
cast
Bram van der Heijden, Fabian Jansen, Veerle van Overloop, Hendrik Aerts, Bien De Moor, Nadia Amin, Mariana Aparicio Torres, Igor Podsiadly, Angela Herenda, Sofiko Nachkebiya, Adam Peterson, Daan Van Koppen (saxofoon), Arno Bakker (sousafoon), Tim Sabel (piano), Martin van Hees (gitaar), Diamanda La Berge Dramm (viool), Maya Fridman (cello)