Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  
Tickets

JAN LAUWERS & NEEDCOMPANY

De Kunst der vermakelijkheid - Needcompany speelt de dood van Dirk Roofthooft

Deze voorstelling die Jan Lauwers schreef in opdracht van het Burgtheater, draagt op zijn minst een opmerkelijke ondertitel die schijnbaar haaks staat op de intentie van het stuk. Maar de aangekondigde vermakelijkheid slaat snel om in een zwarte komedie over een beroemde acteur die besluit een einde te maken aan zijn leven. Zijn geheugen laat hem langzaamaan in de steek, een onverdraaglijke ramp voor een acteur.

Toch blijft hij hardnekkig en tot het bittere einde zijn spel spelen. Niet in alle stilte maar in de glitter en glamour van een wereldbefaamde realityshow. Zo besluit hij uit het leven te stappen. Het publiek wordt deelgenoot van een kookprogramma waarin een vermaarde Franse kok het galgenmaal van de zelfmoordenaar klaarmaakt.

Maar in dit brokje zelfdestructief theater is niets wat het lijkt. Jan Lauwers en zijn ploeg plaatsen hun kunst der vermakelijkheid tegenover de leegte van de entertainmentindustrie. Een concept dat meer verwarring brengt dan duidelijkheid verschaft zo blijkt.

EN - The stated pleasure of this drama soon converts into black comedy about a famous actor who decides to end it all. Nothing is what it seems in this chunk of self-destructive theatre.

FR - Le degré de drôlerie annoncé de cette pièce bascule bien vite vers une comédie noire sur un acteur célèbre qui décide de mettre fin à ses jours. Dans ce morceau de théâtre autodestructeur, l’apparence est plus que jamais trompeuse.

DI 08/01/2013 - 20:00
Prijs
15 euro (korting met een Com-Pas)
Duur
100 minuten
Locatie
MaZ
Magdalenastraat 27
8200 Brugge (Sint-Andries)
Links
tekst, regie
Jan Lauwers
spel
Dirk Roofthooft, Grace Ellen Barkey, Viviane De Muynck, Misha Downey, Julien Faure, Yumiko Funaya, Benoît Gob, Inge Van Bruystegem (vervangt Eléonore Valère)
muziek
Giovanni Battista Pergolesi, Maarten Seghers, Jan Lauwers, Nicolas Field
productie
Needcompany, Burgtheater
met steun van
de Vlaamse Overheid