W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

DAGOVERZICHT

DO 2 MAART 2017

13:00

Asad Qizilbash & Simon Leleux »

B Major

Rode Kruis Opvangcentrum
Asad Qizilbash (sarod, Pakistan) beheerste al op heel jonge leeftijd de viool en de gitaar, maar het is vooral de sarod, een negensnarig instrument, waarop hij besloot zich toe te wijden, na de grootmeester Amjad Ali Khan. Asad is de enige sarodspeler van Pakistan geworden en geniet van internationale faam : hij deed heel wat buitenlandse tournées, waarbij hij onder andere voor Nelson Mandela speelde. Asad verliet zijn land nadat hij een muziekschool had opgericht, tegen de wil van de extremistische gezaghebbers in de regio. Hij wordt op oosterse percussie begeleid door de Belgische virtuoos Simon Leleux. »
20:00

Aman Yusufi & Majid Zare »

B Major

Rode Kruis Opvangcentrum
Aman Yusufi was pas elf toen hij de dambura ontdekte, de tweesnarige langhalsluit die typisch is voor het Hazara-volk, uit het centrale berggebied in Afghanistan. Het duurde niet lang vooraleer hij er intensief mee ging experimenteren en ook zijn stem begon te gebruiken. Wat begon als hobby in dorpjes, scholen en op familiefeesten groeide al snel uit tot een onontkenbare passie en een verzameling van meer dan 30 cassettes met eigen werk. Sinds hij als vluchteling in België belandde, steekt hij zijn lotgenoten een hart onder de riem met prachtige Hazaragi-liederen. Hij wordt op tabla begeleid door Majid Zare (Afghanistan). »
EXPO

Het Blaze Stuntteam »

Masterclass Stunten

Biekorf Theaterzaal
Vraag je je soms wel eens af hoe Antboy probleemloos de muren opklimt? Of wil je wel eens door de lucht vliegen zoals een echte James Bond? In de veilige handen van een professioneel stuntteam leer je de basis van het stunten, zoals het gedaan wordt op de filmset. »